Astrid Sætrang Morvik
Astrid Sætrang Morvik

Astrid Sætrang Morvik

Sokneprest i Østenstad

  • Som prest i Den norske kirke siden 1994, har jeg hvert år mange samtaler om kjærlighet, sorg og tro med mennesker som trenger kirkens tjenester i forbindelse med dåp, vigsel og begravelser.

  • De siste fem årene har jeg videreutdannet meg og tatt en mastergrad i klinisk sjelesorg. Dette har gitt meg fordypet innsikt i meg selv og andre. Å bidra til at mennesker skal forstå seg selv og den situasjonen de står i, finner jeg dypt meningsfullt.

  • Jeg har særlig erfaring med samtaler om sorg av mange slag, samlivsbrudd og konflikter i nære relasjoner. Mitt bidrag i en slik samtale kan være å tilføre nye perspektiver på det man har opplevd eller opplever. Noen trenger å forsone seg med livet slik det er, mens andre trenger å oppdage utveier i en fastlåst situasjon. Noen trenger en samtalepartner til å sortere tanker og følelser, mens andre trenger hjelp til å ta vanskelige valg. Noen trenger bare omtanke og støtte for å holde seg oppreist gjennom tunge tider.

  • Jeg har også arbeidet mye med veiledning innenfor arbeidslivet i kirkelig sektor og har en master i praktisk teologi med vekt på ledelse. Les mer om min vei fram til opprettelse av Sjelesorg i Asker her.